Nepostradatelná fantazie

Fantazie, aneb. představivost. Jak důležitá to věc! Fantazii má každý z nás, ač si to třeba neuvědomuje – někdo lepší, někdo horší – ale každý si umí něco představit. No představte si, jaké by to bylo, kdybychom žádnou představivost neměli – to by asi nešlo si to představit. 😉 A například pro mě je fantazie obzvlášť důležitá.

Díky představivosti dokážeme leccos vymyslet, odhadnout, atd. Ale když se řekne fantazie, většinou si představíme něco jiného, než jakékoliv obyčejné představy. Většinu z nás asi napadnou knížky, příběhy, možná filmy a hry. Fantazie je potřeba na jejich tvorbu a zvlášť u knížek i na jejich čtení, pokud si máme děj užít. Ale co to vlastně ta fantazie je, pokud nemáme na mysli obyčejnou představivost?

Dalo by se říci, že je to schopnost představit si něco, co jsme nikdy neviděli. Neberte to jako definici, spíše takovou úvahu. Vlastně fantazie = představivost, jak už bylo řečeno v úvodu a nepleťme si ho s literárním žánrem Fantasy, ač spolu mají velmi, velmi společného.

Co napsat víc? Snad jen, jak je fantazie důležitá pro mě. Snažím se mít dobrou fantazii, podpořenou mimo jiné čtením knížek. Mám moc ráda žánr Fantasy, různé příběhy, které taky občas ráda píšu. Fantazie je nutná pro tvůrčí práci, stejně tak pro magii, čtení a prožívání příběhů, hraní RP (hraní rolí bez scénáře), a v dalších činnostech, na které si teď ani nevzpomenu. Fantazie je pro mě zkrátka nepostradatelná! 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.