Noc

Noc – opak dne. Pokud tedy nebereme den jako 24 hodin. Ale to přeci každý ví. 😉 Jak ale noc doopravdy vnímáme?

Připadá mi, že spousta lidí se noci bojí. Jako by se v noci venku vyskytovaly samé kriminální živly, zloději a vrazi. Ano, i já jsem ve tmě obezřetnější, co oči nevidí, musí nahradit sluch. Avšak procházku v noci v lese vnímám jako zajímavé dobrodružství a ne jako výpravu smrti. 🙂 Bohužel noční procházky nemají v mém okolí moc pochopení, takže jsem ještě neměla tu čest nějakou větší podniknout, alespoň ne sama.

V noci se má spát, ano, toť skutečnost věru známá. Co když jste ale sova? Nemyslím tím nočního ptáka, ale způsob spánku resp. denní dobu, kdy jste aktivní. Jedinci označování jako sovy nejraději pracují (nebo prostě něco dělají) večer nebo v noci, narozdíl od ranních ptáčat. Já jsem skoro napůl sova a přítel úplně. A ostatní pro nás často nemají pochopení. I když se snažíme pohybovat a mluvit co nejtiššeji, abysme nikoho nevzbudili, stejně je nám občas vyčítáno, že v noci se má spát a že spíme do oběda. Těžký to úděl sov.

A nesmím ještě zapomenout na snad nedílnou součást noci a to jsou sny. Mě se sny moc často nezdají, a když ano, tak jsou většinou divné a nebo hrozné. A po probuzení většinou sen hodně rychle zapomenu a v paměti mi uvíznou opravdu jen ty hodně hnusné, hodně hezké a nebo hodně divné. V těch divných snech dělám věci, které bych nikdy nedělala, ve hrozných mi většinou někdo ubližuje a hezké, to jsou ty nejvzácnější sny.

A jaké máte sny vy a celkově vztah k noci? 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.