21.12.2012

Ano, tak už i já se přidávám k těm, kdo kdy psali o tomto „osudném“ datu. A aby toho nebylo málo, píšu zrovna v tento den, 21.12.2012.

Konec světa? Ne, to si nemyslím, ještě ne. Prý není ani úplně jasné, jestli Májský kalendář končí dnes nebo až za sto let. Někteří vědci prý tvrdí, že někdo někde udělal chybu. Tak jako tak, může snad konec nějakého kalendáře, co vymysleli lidé, zapříčinit konec světa jako takového, celého Vesmíru, nebo naší Země? Ne, to si opravdu nemyslím. Náš svět je dílem Matky přírody, nebo chcete-li nějaké jiné vyšší moci, ne lidí. Ti si jen vymysleli kalendáře, aby si usnadnili počítání dnů.
Říká se, že ale nastane nějaká změna. Něco se stane, změní. V to bych vcelku i věřila. Sice nepředpokládám, že např. na celém světě nepůjde elektřina nebo že se Země přepóluje, ale spousta lidí má datum 21.12.2012 na mysli a jak je známo všem, kdo se alespoň trochu zajímají o magii a podobné vědy, síla myšlenky je veliká, a čím více lidí ji sdílí, tím je větší. Nevím, k čemu to povede, ale možná se myšlení lidí změní, když zjistí, že přežili „konec světa“. 🙂 Ale na druhou stranu spousta lidí nebere konec světa vážně, čemuž se nedivím. Několikrát jsem četla názor typu: Nejvíce se bojím toho, že se nic nezmění.
Každopádně myslím si, že svět se již pomalu začíná měnit. Tedy možná to je trochu subjektivní názor, ale vidím to tak. Alespoň v Česku. Myslím si, že lidé jsou už ze současného systému (ano, myslím tím hlavně politiku a podobné oblasti) tak naštvaní, že si přestávají nechat všechno líbit, a začínají proti tomu bojovat… To je už ale trochu jiné téma.
Na závěr vám chci popřát, ať ten „konec světa“ ve zdraví přežijete, užívejte nadcházejících Vánoc, šťastně je prožijte a šťastně prožijte i nastávající rok 2013. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.